Treffpunkt: Stranda

Event i samarbeid med NHO Møre og Romsdal og Destinasjon Ålesund & Sunnmøre
Bransjesamling for HORECA-markedet.


Velkommen til en helt ny møteplass der mat-, drikke- og reiselivsbransjen samles i det ypperste av norsk natur!

Sted:     Stranda, Møre og Romsdal
Tid:        Onsdag 24. og torsdag 25. oktober 2018

En unik opplevelse i hjertet av norsk fjordlandskap!

Kvalitetsmat og drikke, opplevelser, messe, møteplasser, foredrag og nettverksbygging – alt samles på ett brett når vi skaper en ny nasjonal arena for HORECA-markedet «Treffpunkt: Stranda» - i hjertet av Fjord-Norge.


24. og 25. oktober 2018 har vi gleden av å ønske produsenter, leverandører, forhandlere og forbrukere velkommen til to innholdsrike dager i Stranda på Sunnmøre.  


Møre og Romsdal er matfylke nr. 1 i Norge og et av landets største reiselivsfylker. Med sine lange mattradisjoner og enestående natur er Stranda en helt naturlig arena for nysatsingen «Treffpunkt: Stranda». Vi har satt sammen et knallbra program med anerkjente, kunnskapsrike aktører som treffer de aller fleste og er stolte av å presentere følgende program: 


Onsdag 24. oktober: 
 Kl. 16.30: Oppmøte ved Molo Brew i Ålesund
Kl. 17.00: Avreise til Stranda med MS «Bruvik». Espen Smith har fjordkåseri, med et humoristisk skråblikk på ølets og akevittens historie. Destinasjon Ålesund og Sunnmøre (DÅS) forteller om reiselivet i regionen. Småretter, god drikke og mingling underveis.
Ca. kl. 19.30: Ankomst Stranda med innsjekk på hotell/hytter etc.
Kl. 20.30: Bussavgang til Strandafjellet. Gondol til Fjord Panorama Restaurant 1042 m.o.h. God anledning til nettverksbygging og sosial moro i spektakulære omgivelser. Her blir det først servert tradisjonelt Brennevinsbord på 1500-tallsvis, med spekemat, laks, sild, ost, øl og akevitt. Deretter går vi til bords og blir servert lam, lokal ost og dessert. Matguide og foredragsholder:Torsdag 25. oktober:
Kl. 11.00 – 18.00:           
Storfjord kulturhus: Ordfører Jan Ove Tryggestad åpner messen i bygdas storstue.
Hele 16 bryggerier, tre brennerier, 15 matprodusenter og flere reiselivsaktører er på plass med utstilling/stands. 
Konferansier: Espen Smith, forfatter, kåsør, ølhistoriker.
Kl. 14.30: Foredrag med Espen Smith: Øl og Akevitt i det Norske kjøkken - workshop med smak av øl, akevitt og lokal fingermat.
Kl. 16.30-18.00  Foredrag med blant andre Petter Nome, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, Kristin Krohn Devold, direktør i NHO Reiseliv, Jan Ove Tryggestad, ordfører i Stranda kommune, Marte Listhaug, merkevarebygger og foredragsholder
Kl. 18.00:  Messen avsluttes. Kl. 19.00: Fjordseilas og middagsbuffét på MS «Bruvik». Foredrag av Sammy Myklebust - godt over gjennomsnittet opptatt av øl. 


Om foredragsholderne:
Espen Smith Espen er forfatter og kåsør og genuint interessert i øl, akevitt, mat og drikke, servicefaget og reiseliv. De siste 12 årene har han holdt en rekke kåserier og foredrag og har sin egen spalte i «Vi Menn» og er skribent for flere fagblader og magasiner.


Petter Nome Petter er direktør i Bryggeri og drikkevareforeningen, en bransjeforening der medlemmene i hovedsak består av norske bryggerier. 64-åringen er tidligere journalist og profilert programleder i NRK.


Kristin Krohn Devold Kristin er administrerende direktør i NHO Reiseliv, den største arbeidsgiver- og næringsorganisasjonen innen reiseliv i Norge med ca. 3000 medlemsbedrifter. 57-åringen fra Ålesund har bakgrunn som stortingspolitiker for Høyre og var forsvarsminister i Norge i 2001-2005.  I perioden 2006-2013 var hun generalsekretær i Den Norske Turistforening. I 2013 fikk hun tittelen «Årets Ølhund» - en utmerkelse fra Bryggeriforeningen til personer som har gjort norsk øl store tjenester. Gjennom hele oppveksten har hun tilbrakt helgene på hytta på Stranda og kjenner omgivelsene her bedre enn de fleste.


Jan Ove Tryggestad Jan Ove (57) er stolt og engasjert SP-ordfører i mat og reiselivskommunen Stranda. Før han ble ordfører i 2011 var han bonde og hadde flere sentrale tillitsverv i Tine. Marte Listhaug Marte er prosjektleder med spisskompetanse på merkevarebygging, reklame og kommunikasjon. Hun holder foredrag om teamledelse og selvledelse, hvordan jobbe smart og kunsten å balansere jobb og privatliv i en hektisk hverdag. Og ikke minst: hvordan utvikle andre uten å miste seg selv på veien.


Sammy Myklebust Sammy (52) har øl som sin store hobby og er en av Norges mest kjente og meritterte ølbloggere. Han skriver bl.a. for Ølportalen, landets største nyhetsnettsted for øl.  I 2014 ble han kåret til «Årets ølhund».

Våre samarbeidspartnere